Fogágybetegség fájfalommentes kezelése lágylézerrel (fotodinámiás terápia)

Tapasztalta ezeket a tüneteket?

  • Gyulladt, duzzadt íny
  • Fogínyvérzés fogmosáskor
  • Rossz lehelet
  • Az íny visszahúzódása („ meghosszabodott fogak”)
  • Mozgatható fogak.

Ha igen, akkor fogágybetegsége van, amely a fogat körülvevő tasakokban jelenlevő baktériumok okoznak. A kezeletlen fogágybetegség előbb-utóbb a fogak elvesztéséhez vezet. A kezelést mindenképpen egy gondos vizsgálat, panoráma rtg elemzése és diagnózis felállítása előzi meg. Ezután a fogkövek, lepedék, biofilm  alapos eltávolítására van szükség .Az ADPT kezelés  lépései :Tasakok megfestése metilénkékkelMetilénkék oldattal megfestjük a tasakokban található mikroorganizmusokat , ez egy fecskendő és tompa csőr segítségével történik. A baktériumok felveszik a kékfestéket.Lézeres kezelés

A piros lézerfénnyel megvilágítjuk a tasakokat. A piros fény elnyelődik a kékre festett baktériumokban, de a környező szövetekben nem okoz kárt. A fénnyel megvilágított baktériumok elpusztulnak, így a terület elkezdhet gyógyulni. Mivel a száj az emésztőrendszer első tagja, így a baktériumok folyamatosan újratermelődnek és elszaporodnak a fogmosás, tisztítás, fertőtlenítést követően is, így ezt a kezelést a cél elérése érdekében többször meg kell ismételni.

Hyaluronsavas ínytasak kezelésEzt az anyagot gél formájában a gyulladt területekre visszük be. Hatóanyaga csökkenti az ínyvérzést, serkenti a fogíny regenerációját, védi a nyálkahártyát a fertőzésektől.
A kezelés sikere függ a páciens fegyelmezettségétől és otthoni utasítások betartásától. Feltétlenül szükség van a helyes szájhigiéniai szokások kialakítására.